Online behandelmogelijkheden met een Videobellen & Telefonisch Consult

Veel verzekerden kunnen momenteel niet naar de fysiotherapeut. Wij als Fysio Widdershoven Snippe hebben gezocht naar een oplossing.
U kunt bij ons terecht voor fysiotherapeutische zorg door middel van beeldbellen of een telefonisch consult. Zo kunnen wij u op een veilige manier helpen om van uw klachten af te komen. Deze fysiotherapeutische zorg wordt in de meeste gevallen gewoon vergoed door uw zorgverzekeraar.


Videobellen Fysio Consult & Telefonisch Consult

 

Wat houdt een Videobellen Fysio Consult in?

Met een Videobellen Fysio Consult, ook e-Consult genoemd, gaat u persoonlijk in gesprek met een van onze fysiotherapeuten. Aan de hand van uw klachtenpatroon en op basis van het gesprek kan de fysio uw vragen beantwoorden en u meer vertellen over uw klachten, wat de oorzaak is en wat u het beste kunt doen en laten. Vaak is het goed om zoveel mogelijk in beweging te blijven, maar soms juist ook niet. Omdat we door videobellen letterlijk mee kunnen kijken hoe het met uw klachten gaat, kunt u ons ook laten zien welke beweging pijn doet, of het gewricht gezwollen is, etc. We kunnen hiermee dus al behoorlijk goed inschatten of u na dit consult verder kunt met oefeningen, of dat u toch beter naar de praktijk kunt komen, dan wel de huisarts om advies moet vragen.
Specifiek gericht op uw klachten en herstel kan de fysiotherapeut vervolgens uw persoonlijke oefenprogramma samenstellen en de oefeningen tijdens het videogesprek met u delen en bekijken.
Na afloop van het consult krijgt u de code van uw oefenprogramma per mail en kunt u ermee aan de slag in de app van PhysiApp (deze app kunt u gratis downloaden in de Playstore en Appstore).

Wat houdt een Telefonisch Consult in?


Heeft u acute klachten of behoefte aan een professioneel advies?
Met een Telefonisch Consult krijgt u een ervaren fysiotherapeut aan de lijn. De fysiotherapeut bespreekt uw klachten en geeft tips en advies op basis van het vraaggesprek. Bij een Telefonisch Consult kunt u geen gebruik maken van onze online oefeningen in de PhysiApp.

Wat heb je nodig voor Videobellen Fysio Consult?

Een laptop of PC met een webcam en microfoon, maar het kan ook eenvoudig met je mobiel. Verder zorg je er dan voor dat je in een rustige kamer bent met voldoende privacy.

Hoe werkt het Videobellen Fysio Consult?
Met je laptop of desktop:
 • Je ontvangt van ons per mail een toegangscode.
 • Open www.physiapp.nl
 • Voer de toegangscode in
 • Wacht totdat de fysiotherapeut belt
 • Klik op de groene knop om het videobellen te starten
Met een smartphone of Tablet (iPad o.i.d.):
 • Download de PhysiApp vanuit de appstore
 • Je ontvangt van onze fysiotherapeut een uitnodiging per mail. Hierin staat een link.
 • Klik op die link
 • De PhysiApp start
 • Wacht totdat de fysiotherapeut belt
 • Klik op de groene knop om het videobellen te starten

Wilt u verdere instructies, hoe onze app werkt, kijk dan hier:

Wordt Videobellen Fysio Consult vergoed door jouw verzekering?


Videobellen Fysio Consult of Telefonisch Consult wordt vanuit je aanvullende verzekering vergoed. Als je niet voldoende aanvullend verzekerd bent zijn deze kosten voor eigen rekening.

Wat zijn de kosten van Videobellen of Telefonisch Consult als je niet verzekerd bent?
Telefonisch Consult van ongeveer 10 minuten = 17,50 €
Videobellen Fysio Consult van ongeveer 25 minuten = 32,50 €

Wanneer uw verzekering het consult niet vergoed, omdat u bijvoorbeeld geen tegoed meer heeft.  Dan krijgt u achteraf een rekening van ons. Deze kunt u o.a. betalen via IDEAL.