Sport klachten

Een sportend lichaam krijgt veel te verduren maar kan ook direct veel verdragen qua belasting. Wat wij hiermee bedoelen is dat het lichaam zelf heel goed is in compenseren, om op deze manier een overbelaste pees, spier of gewricht te ontzien.

Heeft u zich bijvoorbeeld al eens afgevraagd waarom de pijn bij u links is ontstaan in plaats van rechts, of andersom? Of dat u vaker van dezelfde plek last heeft?

Naast de lokale behandeling van de klacht kijken wij ook naar het gehele lichaam. Zijn er bepaalde zwaktes elders in het lichaam aanwezig waardoor de klacht die u heeft juist extra op de voorgrond treedt, of simpelweg een zwakke plek is. Het monitoren en bijsturen van de overbelasting en compensaties is cruciaal om een lichaam blessurevrij te houden in periodes van training of wedstrijd. 

Deze proberen wij aan te pakken en mee te nemen in onze behandeling. 

Wielren gerelateerde klachten.
Ondanks dat fietsen een prachtige en heerlijk ontspannende sport is, kunnen er helaas ook blessures ontstaan. Fietsen is een sport van herhalingen en een duursport waardoor de kans bestaat dat u een overbelastingsblessure oploopt.

Veel voorkomende klachten zijn:
– Lage en hoge rugpijnen,
– Zadelpijnen,
– Knieklachten,
– Klachten na valpartijen
-Revalidatie bij bijv fracturen na valpartijen

Veel van deze klachten zijn goed te verhelpen.
In het fysiotherapeutisch consult bepalen we de diagnose en krijgt u advies hoe u weer klachtenvrij kunt sporten.
Een goede diagnose leidt tot het beste behandelresultaat.

Met onze jarenlange ervaring bij Team Sunweb hebben wij al veel klachten gezien en daardoor hebben we ook een breed netwerk van medische en paramedische specialisten die we kunnen raadplegen.